PROJECTE ÀGORA/GANDHI

Des de les assignatures d'Història i Filosofía hem treballat la relació entre la protagonista de la pel·lícula Àgora,Hipatia, i altres victimes del fanatisme ,pasant pel Mite de la Caverna de Plató per tal d'exposar-ho a la resta de l'alumnat del centre.

FILOSOFÍA
A l'assignatura de Filosofía hem fet uns murals representant,cadascú com s'imagina l'escena del Mite de la Caverna.Açi baix teniu el resultat.












Clica damunt les imatges per a veure-les millor.

 Segons el nostre punt de vista i ,tot s'ha de dir,una poca ajuda d'Internet, Plató fa una metàfora sobre com la humanitat, les persones, nosaltres en definitiva, ens trobem davant una situació d'engany. Diu en el relat que estem encadenats de peus i mans, amb el coll mirant cap a unes ombres projectades pel foc i emeses per unes figures que passegen uns homes, des que érem xiquets. Tots aquests esclaus creuen estar veient la realitat doncs no han vist gens més en les seues vides, però no saben que solament són ombres. Llavors arriba algú que els trau del seu engany desencadenant-los, trencant els seus esquemes, molestant-los enormement i causant-los un gran dolor. És llavors, i solament llavors, quan l'esclau veu les figures que projectaven les ombres que abans ell veia i s'adóna que aqueixes ombres no eren la realitat pensant ara que les figures són la realitat i reconeixent que ha estat enganyat tot aqueix temps.

 Quan ix de la caverna i veu la llum del sol li costa acostumar-se però a poc a poc comença per veure les ombres i els reflexos i després les figures que els projecten i s'adóna ,llavors ,que les figures de la caverna tampoc eren reals sinó representacions de la realitat. Es troba ara en una situació de desengany i descobriment, un ansia de saviesa li corre per dins. Però no satisfet, l'esclau ara voldrà anar a desenganyar els altres esclaus que es troben encadenats en la caverna, els quals no creeran el que diu, ni els agradará que els intente desencadenar forçosament doncs ells estan molt còmodes en aqueixa situació i no volen que canvie.

HISTÒRIA
Per la seua banda, a l'assignatura d'Història em profunditzat sobre el tema de les víctimes del fanatisme i em parlat sobre Mahatma Gandhi.
Hem realitzat un fotomuntatge amb imatges relacionades amb la persona de la qual hem parlat i amb un text informatiu que resumix breument en que va destacar eixa persona.















El text de la imatge de la dreta el podreu llegir amb més claredat a l'entrada de baix d'aquesta,en la que es parla de Mahatma Gandhi.

1 comentaris:

Ana Estela i Gallach ha dit...

La composició és molt millorable. Les imatges poden ser més grans i estar inserides al text perquè alleugeren visualment. Al vostre comentari del mite no relacioneu ni amb la peli ni amb Gandhi que era la idea per mostrar la relació interna de tot el projecte. Internet no tenia aquesta informació? je, je. Bé, crec que cal estar més atents a les pautes i orientacions.

Publica un comentari a l'entrada